duminică, 15 martie 2009

ISTORIOARE DUHOVNICESTI

In dorinta de a salva de uitare si de a populariza spiritualitatea ortodoxa orala,care adesea ramane anonima,desi uneori este atat de intens traitavoi aduna pe acest blog,un buchet de istorioare,intamplari,fapte adevarate,cu continut moral-duhovnicesc.
Aceste istorioare ,majoritatea dintre ele culese de catre vrednicul de lauda parinte arhim. Ioanichie Balan,sunt marturisiri adevarate ale unor martori ocularisi au fost adunate de la preoti,duhovnici,calugari si credinciosi vrednici de crezare.
Cu postarea lor pe acest blog urmaresc un singur lucru:folosul sufletesc al cititorilor .
Pedeapsa celor care hulesc sfintele icoane In vara anului 1991 o femeie sectanta din comuna Fratauti-Suceava s-a dus la soacra ei,o crestina foarte evlavioasa,bolnava.Nora,vazand pe perete o icoana mare ,frumoasa a Maicii Domnului,la care se ruga batrana ziua si noaptea cu lacrimi,i-a zis cu manie:"Mama nu te mai inchina la icoane,ca icoanele sunt idoli!".apoi pornindu-se cu furie,a luat icoana de pe perete si a aruncat-o in soba,fiind jeratic mult,si a ars sfanta icoana.Atunci, batrana a plans si cu lacrimi i-a zis de pe patul suferintei:"Eu sunt bolnava si neputincioasa,si nu pot sa-ti fac nimic,dar o sa te arda Maica Domnului.Tu vei vedea!". Aceasta s-a intamplat intr-o sambata.Dupa o saptamana,nora sectanta facea mancare la o nunta,ca bucatareasa.Cum aseza mancarea la foc si cocea paine in cuptor,deodata o limba de foc a iesit din gura cuptorului,i-a aprins hainele si in cateva clipe a ars toatoa in flacari,in strigate cumplite de durere.Pana au venit oamenii s-o salveze,era deja moarta.Numai o parte din oase au mai putut aduna.De aceasta grea pedeapsa s-au cutremurat toate satele din jur. Iata cum pedepseste Dumnezeu pe cei ce hulesc Biserica,preoti,Sfanta Cruce si Sfintele Icoane.Acea femeie,nu numai ca hulea cele sfinte,ci a cautat sa le si distruga.Aceeasi soarta vor avea toti cei ce hulesc credinta ortodoxa apostolica si toate cele sfinte."Asa sa fie!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Astept cu placere comentariile voastre!
Va multumesc mult!
Mai poftiti!